Warning: Declaration of c5_responsive_nav::start_lvl($output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/customer/www/welkeverzekeringafsluiten.nl/public_html/wp-content/themes/clickbump/functions_public.php on line 757

Warning: Declaration of c5_responsive_nav::end_lvl($output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/customer/www/welkeverzekeringafsluiten.nl/public_html/wp-content/themes/clickbump/functions_public.php on line 761

Warning: Declaration of c5_responsive_nav::start_el($output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/customer/www/welkeverzekeringafsluiten.nl/public_html/wp-content/themes/clickbump/functions_public.php on line 765

Warning: Declaration of c5_responsive_nav::end_el($output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/customer/www/welkeverzekeringafsluiten.nl/public_html/wp-content/themes/clickbump/functions_public.php on line 778
Uitvaartverzekering afsluiten
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/welkeverzekeringafsluiten.nl/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740

Welke Verzekering Afsluiten

Tagline: Customize at (Settings > Tagline)

Uitvaartverzekering afsluiten

Vindt u het belangrijk dat wanneer u of een van uw gezinsleden overlijdt, de uitvaart goed geregeld én al betaald is.Dan is een uitvaartverzekering afsluiten een goede keuze. Vooral als u bedenkt dat een eenvoudige uitvaart algauw tussen de €5000,- en €8000,- kost, en zelfs nog veel meer als er extra wensen zijn.

Wel of niet uitvaartverzekering afsluiten

Dat is veel geld, en de meeste mensen zullen voor deze uitvaart kosten niet altijd genoeg gespaard hebben. Om een goede keuze te maken voor wel of geen uitvaartverzekering, is onderstaande infographic  een handig hulpmiddel.

uitvaartverzekering afsluiten
Kosten uitvaart beperken met juiste uitvaartverzekering.
Een uitvaartverzekering dekt het risico van de uitvaartkosten en keert in geld of natura genoeg uit voor een eenvoudige uitvaart. Bijna 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Sommigen regelen alles tot in detail, anderen kiezen voor de goedkoopste uitvaartverzekering. Naast financiële redenen spelen emotionele factoren vaak een rol bij de overweging om een uitvaartverzekering af te sluiten.

De uitvaart kan zo eenvoudig of uitgebreid worden georganiseerd als je maar wilt. Meer tijd in de aula of de koffiekamer, meerdere volgauto’s, een steen op het graf. Elke extra wens kost geld. De kosten uitvaart, zijn nooit exact te zeggen; maar de gemiddelde uitvaartkosten liggen tussen de €5000,- en €8000,- maar verwacht daarvoor geen luxe. Een begrafenis is veel duurder dan een crematie vanwege de grafkosten en grafsteen.

Uitvaartverzekering afsluiten.Een complete uitvaartverzekering afsluiten in natura is tegenwoordig niet meer of beperkt mogelijk. In de uitvaart polis zit altijd een vrij besteedbaar bedrag. Samen met de diensten in het verzekeringspakket is dat voldoende voor een sobere eenvoudige crematie of begrafenis. Wie meer wil, moet een natura-uitvaartverzekering combineren met een verzekering die een aanvullend bedrag uitkeert, voor bijvoorbeeld uitvaartkosten zoals:

 • Advertentie in regionale krant €5OO,-
 • Advertentie in landelijke krant €5OO,-
 • Uitvaartmis in kerk €5OO,-
 • Bloemstuk op de kist €12O,-
 • Extra volgauto €18O,-
 • Spreker/begeleider €5OO,-
 • Ceramische urn €2OO,-
 • As bewaren in nis in crematorium (1 jaar) €9O,-
 • As bewaren in een urnenmuur (5 jaar) €45O,-
 • Koffie met cake voor 1OO personen €355,-
 • Grafsteen €2500,-

Welke uitvaartverzekering afsluiten.

Er zijn verschillende gespecialiseerde uitvaartverzekeraars zoals Dela, Monuta en Yarden die natura uitvaartverzekeringen en diensten aanbieden. Bij deze uitvaartverzekeraars ben je verzekerd van een eenvoudige, maar over het algemeen goed geregelde begrafenis of crematie.

De uitvaartverzekering die in natura (uitbetaald) wordt ook wel de naturapakketverzekering genoemd. Naast uitvaartverzekeraars zijn er (grote) verzekeringsmaatschappijen waar je een uitvaartverzekering kunt afsluiten. Deze verzekeraars bieden geen natura-uitvaartverzekeringen maar alleen kapitaalverzekeringen aan. Die keren na overlijden een bedrag uit aan de nabestaanden. Uiteraard met de bedoeling om daarmee de uitvaartkosten te betalen. Maar dit is niet altijd verplicht en zo kan het zijn dat de nabestaanden ervan op vakantie gaan.

Dat risico is niet aanwezig bij de natura-uitvaartverzekering, waarbij er een bedrag wordt uitgekeerd waarmee de nabestaanden uitsluitend een pakket uitvaartdiensten kunnen kopen.

Voldoende rendement? – Natura uitvaartverzekering.

Bij een uitvaartverzekering met een naturapakket bepaalt de inhoud van het pakket de premiehoogte. Maar ook de keus voor een grote of kleine verzekeraar heeft invloed. Grote uitvaartverzekeraars bieden een niet te onderschatten voordeel. Zij kunnen door hun omvang veel goedkoper een uitvaart aanbieden dan een kleine, plaatselijke begrafenisondernemer.

Het is dus niet verwonderlijk dat de naturapakketverzekering van de grote uitvaartverzekeraars Dela, Yarden en Monuta populair zijn onder Nederlanders. Een goede natura- uitvaartverzekering kan goedkoper zijn dan zelf sparen voor de uitvaartkosten. Daarbij geldt wel één belangrijke voorwaarde: je krijgt pas waar voor je geld als de verzekeraar zelf de uitvaart verzorgt. Kies je een andere uitvaartverzorger, dan keert de verzekeraar een relatief laag bedrag uit, vaak veel te laag om de uitvaartkosten te dekken.

Uitvaartverzekering in geld

Voor een uitvaartverzekering in geld, geldt één belangrijk advies: let op de waardevastheid. De uitvaartkosten stijgen al jaren veel sneller dan de inflatie. Als dat in de toekomst doorgaat, is een uitvaart in een tiental jaren al veel duurder dan nu. Het aanpassen van het verzekerde bedrag aan de stijgende kosten is een onmisbaar onderdeel van een goede uitvaartverzekering.

De meeste verzekeraars bieden keuzemogelijkheden voor indexatie m.b.t een uitvaartverzekering in geld. Het best is een waardevaste uitkering of een uitkering waarbij het verzekerde bedrag net zo snel stijgt als de uitvaartkosten.

Waardevaste uitvaartverzekering in geld.

Let ook goed op de premie bij het afsluiten van een uitvaartverzekering in geld. Blijft die premie de hele looptijd hetzelfde of gaat de premie ieder jaar omhoog? Een lage aanvangspremie is beslist geen garantie dat er voldoende geld is om de uitvaartkosten te betalen. Kies daarom voor een uitvaartverzekering welke waardevast is, zo stijgt het verzekerde bedrag mee met de uitvaartkosten.

Conclusie uitvaartverzekering afsluiten wel of niet.
Een uitvaartverzekering afsluiten is verstandig als je te weinig geld hebt gespaard. Om de uitvaartkosten van gemiddeld €7000,- te betalen. Zo voorkom je dat je nabestaanden (kinderen) schulden moet maken voor jou begrafenis of crematie.

Gerelateerde artikelen Uitvaart
Back to Top