Warning: Declaration of c5_responsive_nav::start_lvl($output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/customer/www/welkeverzekeringafsluiten.nl/public_html/wp-content/themes/clickbump/functions_public.php on line 757

Warning: Declaration of c5_responsive_nav::end_lvl($output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/customer/www/welkeverzekeringafsluiten.nl/public_html/wp-content/themes/clickbump/functions_public.php on line 761

Warning: Declaration of c5_responsive_nav::start_el($output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/customer/www/welkeverzekeringafsluiten.nl/public_html/wp-content/themes/clickbump/functions_public.php on line 765

Warning: Declaration of c5_responsive_nav::end_el($output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/customer/www/welkeverzekeringafsluiten.nl/public_html/wp-content/themes/clickbump/functions_public.php on line 778
Reisverzekering Afsluiten
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/welkeverzekeringafsluiten.nl/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740

Welke Verzekering Afsluiten

Tagline: Customize at (Settings > Tagline)

Reisverzekering Afsluiten

Waar moet je op letten bij een reisverzekering afsluiten zodat je de beste en goedkoopste reisverzekering voor jouw situatie afsluit?

Reisverzekering afsluiten? – Wel zo verstandig!Het kan je zomaar gebeuren lekker op wintersportvakantie, en na de eerst de beste té ambitieuze  ski-afdaling lig je onderaan de piste met een gebroken been. Of je bent op vakantie in Marokko en loopt over de pleinen in Marrakesh, zakkenrollers stelen je geld en reispapieren.

Het kan een skivakantie of reis zomaar in het water laten vallen. Dan is het wel een goed gevoel als je een reisverzekering hebt afgesloten. Goed verzekerd op reis is per slot van rekening een prettig gevoel als er wat gebeurd wat hoge kosten met zich mee brengt.

Omdat er tussen reisverzekeringen net als bij andere verzekeringen veel verschillen zijn. De polisvoorwaarden en dekkingen bij verzekeraars uiteenlopen, geven we hier op www.welkeverzekeringafsluiten.nl informatie welke reisverzekering bij jouw reis past.

Reisverzekering afsluiten – voorkomt hoge kosten.

reisverzekering afsluiten

Veel mensen vragen zich af moet ik een reisverzekering afsluiten voor mijn geplande reis. Wij raden iedereen aan om een (goedkope) reisverzekering af te sluiten. Zo ben je verzekerd tegen  “onvoorziene hulpverlening” via een alarmcentrale. Ben je verzekerd tegen extra reis- en (accommodatie) kosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terechtkomt.

Of als je eerder naar huis moet na een ongeval, ernstige ziekte of nog erger bent overleden wat vaak veel geld kost. Belangrijk dus om bij een reisverzekering afsluiten er op te letten, welke kosten vergoedt worden in het reisverzekeringspakket. Denk nu niet dat alle reisverzekeringen dezelfde dekkingen bieden. Er zijn vooral verschillen in opsporings-bergings- en reddingsacties, waarbij de ene verzekeraar alles betaald en andere verzekeraars slechts een bepaald bedrag. Polis voorwaarden lezen is dan ook geen overbodige luxe.

Wat zit er meestal nog in een standaard reisverzekering pakket?
Over het algemeen is te zeggen dat in de meest aangeboden(goedkope) reisverzekeringen. Bagage, een geld bedrag, arts, ziekenhuiskosten, extra verblijfskosten en soms ook vervangend vervoer tot de basisdekking behoren. Zoals hierboven al genoemd zijn er veel verschillen tussen verzekeraars, lees daarom altijd de polis voorwaarden bij een reisverzekering afsluiten.

Reisverzekering afsluiten – Wat moet je meeverzekeren?

reisverzekering ski ongelukkenWie naar landen gaat waar de ziektekosten bijzonder hoog kunnen oplopen, zoals de Verenigde Staten en Canada, doet er verstandig aan ziektekosten mee te verzekeren. Tenzij dit gedekt is in een aanvullende zorgverzekering. De basiszorgverzekering vergoedt de volledige kosten van spoedeisende zorg in Europese verdragslanden (EG-landen plus onder meer Zwitserland. Turkije en Marokko). Voor niet-spoedeisende zorg geldt dekking tot het Nederlandse tarief.

Voor wintersporters is wintersportdekking onmisbaar. Onder watersportdekking zit meestal standaard in het pakket, net als dekking voor schaatsen en langlaufen. Gevaarlijke sporten, zoals parachutespringen. Bergbeklimmen. wildwatervaren. motorracen en vechtsporten zijn vaak uitgesloten. Het verschilt per verzekeraar of deze apart kunnen worden bijverzekerd. Meestal is de ongevallendekking dan toch uitgesloten en zijn slechts de onvoorziene uitgaven als gevolg van het ongeval gedekt.

Welke dekkingen zijn niet (altijd) nodig?

reisverzekering zakkenrollers

Je kunt in een reisverzekering ook een ongevallendekking mee verzekeren, maar is dit wél nodig? Dat kun je je inderdaad afvragen, vooral als je al een ongevallenverzekering hebt, dan is het helemaal onzin om je hier extra voor te verzekeren. Naast een standaard geld bedrag kun je ook nog extra geld meeverzekeren, maar ook hier is dit vaak overbodig. In de meeste vakantielanden zijn pinautomaten en banken en kun je snel aan ( nieuw) geld komen. Komt nog bij dat je bij de verzekeraar aannemelijk moet maken hoeveel geld er van je gestolen is ect.

Tip: Neem een klein geld bedrag mee op reis, en zorg dat je bankpas en creditcard veilig is opgeborgen.

Moet je vervangend vervoer meeverzekeren in een reisverzekering, ook die vraag wordt vaak gesteld. Vaak is een vervangende auto tijdens pech in het buitenland al gedekt als je lid bent van de ANWB, Route Mobiel of een mobiliteitsgarantie van je automerk hebt. Heb je dit niet dan is het verstandig om dit te verzekeren in de reisverzekering. Let wel op er zijn verzekeraars die een bepaalde leeftijdgrens hanteren voor auto’s.

Tip : Voorkom dubbel verzekeren, check je auto, ANWB verzekering

Reisverzekering afsluiten niet nodig tijdens vakantie Nederland

Moet je altijd een reisverzekering afsluiten als je op reis, vakantie of weekendjeweg gaat. Wel als je een korte trip naar het buitenland maakt. Maar ga je in Nederland op vakantie of weekendje weg dan is een reisverzekering afsluiten niet noodzakelijk. Mocht er onverhoopt iets onvoorziens voordoen, dan kun je in elk ziekenhuis (huisartsenpost) in Nederland terecht en betaald de zorgverzekering de kosten. Ook kun je binnen Nederland relatief snel thuis komen tegen betaalbare kosten, dus daar hoef je geen reisverzekering af te sluiten.

Een ( goedkope ) eenmalige reisverzekering of een doorlopende reisverzekering afsluiten. Een vraag die ook regelmatig voorbij komt, wanneer kan ik nu beter voor een doorlopende reisverzekering kiezen dan voor een eenmalige reisverzekering. Het antwoord hierop is vrij eenvoudig, het omslagpunt ligt aan de grote van het reis gezelschap (gezin) en de duur van de reis of hoe vaak je vakantie gaat. Over het algemeen kun je onderstaande hanteren waar het gaat om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering.

  • Een doorlopende reisverzekering is voor een gezin met 2 kinderen al na twee weken vakantie per jaar voordeliger dan een eenmalige reisverzekering.
  • Bij een stel ligt het omslagpunt rond de 3 weken vakantie of duur van de reis.
  • Voor een alleenstaande is het interessant om na te gaan of een doorlopende reisverzekering goedkoper is als je 3 weken of langer op reis gaat.

 

Zijn er nog meer redenen om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering?

ski reisverzekering
Met een doorlopende reisverzekering heb je het gemak dat je niet elke keer opnieuw een reisverzekering moet afsluiten. Daarnaast ben je ook verzekerd als je een dagtrip naar b.v. Duitsland of België maakt. Want ook tijdens zo’n dagtrip kun je schade oplopen.

Een voorbeeld waarbij het handig is dat je een reisverzekering hebt tijdens een dagtrip. Je laat je videocamera vallen tijdens een kerst dagtrip in Duitsland. Als je aannemelijk kunt maken dat dit in Duitsland is gebeurd via b.v. getuigen of in dit geval via de video opnamen die op de videocamera stonden. Dan zal de reisverzekering de kosten in de meeste gevallen dekken. Was hetzelfde gebeurd in Nederland, dan waren de kosten niet gedekt.
Tip : Neem ook een reisverzekering tijdens een dagtrip naar buitenland.

Kun je een doorlopende reisverzekering eenmalig aanpassen aan een bijzondere reis?
Meestal biedt een reisverzekering dekking in Europa, inclusief de niet-Europese landen rond de Middellandse Zee, de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden. Wie ook daarbuiten verzekerd wil zijn, kan kiezen voor werelddekking. Dit is echter zonde als je er nauwelijks gebruik van maakt. Bij de meeste verzekeraars kun je de Europadekking eenmalig uitbreiden naar een werelddekking, of per jaar kiezen welke dekking gewenst is. Een aantal verzekeraars hanteert standaard werelddekking. Wie nooit buiten Europa komt, is dan meestal onnodig duur uit.

Reisverzekering afsluiten – Bij wie ga je schade claimen?

reisverzekering schade claimen

Net zoals met meer verzekeringen, zijn er ook in reisverzekeringen overlap te vinden met andere verzekeringen zoals de zorgverzekering. In verzekeringsland noemt men dit “samenloop” Zo’n typisch voorbeeld wat elk winterseizoen wel voorbijkomt is het volgende.

Stel je breekt je been tijdens een ski vakantie in Oostenrijk. Je wordt behandeld in Oostenrijk en gaat of met het vliegtuig of een ambulance terug naar Nederland. Bij wie moet je dan de kosten declareren? bij je reis- of zorgverzekering? Alle 2 dekken namelijk de arts en ziekenhuiskosten. In verzekeringsland kun je niet bij beide de kosten indienen; dit is namelijk in strijd met het verzekeringsrecht.

Een lastige keuze, althans dat was het voor 2007. Verzekeraars hebben namelijk in 2007 het convenant’ samenloop zorgverzekeringen/reisverzekeringen’ gesloten. Waarbij geldt dat wanneer de verzekerde de eerste alarmcentrale benaderd of dit nu van de reis of zorgverzekeraar is. Deze 1ste alarmcentrale de hulpverlening en kosten afhandeling verzorgt. Na verloop van tijd zullen de verzekeraars overleggen wie de kosten gaat vergoeden. Zo heb je als verzekerde te maken met één aanspreekpunt en geen gedoe met verschillende verzekeraars, dat is wel zo duidelijk.

Tip: Reisverzekering afsluiten? Betaal niet teveel, verzeker niet teveel. Check je verzekeringen op overlap met de (extra) dekkingen in je reisverzekering.

Gerelateerde artikelen Reizen
Back to Top